Nieuws & archief‎ > ‎Nieuws‎ > ‎

De 30ste TWIN-HANDED TOCHT

Geplaatst 22 jan. 2015 11:38 door Webredactie WVH   [ 22 jan. 2015 11:59 bijgewerkt ]
Van 30 april t/m 3 mei wordt de 30ste Twin-Handed tocht gehouden.

U zult misschien denken Twin-Handed? Het was toch Duo-Handed? Inderdaad, de organisatie heeft vorig jaar de naam gewijzigd omdat in de loop der tijd meerdere Duo-Handed evenementen het licht zagen. Aangezien we ons willen onderscheiden van andere evenementen, hebben we de naam veranderd in Twin-Handed. Met twee personen een eenheid vormen; daar staat het engelse twin voor. De tocht echter heeft niets aan inhoud verloren. Ook nu worden de deelnemers over de prachtige wateren van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse delta gestuurd en kunnen zij zelf beslissen hoe er gevaren wordt.

Prestatietocht

De Twin-Handed is een prestatietocht waarbij men in een aaneengesloten periode van 3x24 uur een van tevoren opgegeven aantal havens naar eigen inzicht moet aandoen In elke 24 uur moet 8 uur gerust worden. De bemanning bestaat uit een schipper en zijn maat. De tocht moet geheel zeilend worden volbracht en er moet een journaal bijgehouden worden. De motor mag alleen gebruikt worden in havengebieden en bij passages van bruggen en sluizen. Er kan overzee en binnendoor gevaren worden; daarbij spelen in de planning wind en tij altijd een belangrijke rol. Ook kan men kiezen om een gedeelte van de tocht te fietsen.

Op de briefing worden alle in en outs over de tocht uit de doeken gedaan.

Uiteindelijk kan men de Twin-Handed winnen door een goed journaal te schrijven, een snelle zeiltijd neer te zetten, en te zorgen dat je als eerste binnenkomt. Iedereen moet zich houden aan de van tevoren meegedeelde regels. Voor elk onderdeel krijgt men punten waarbij het journaal een belangrijke plaats inneemt. Het is niet zo dat het snelste schip altijd wint. Juist de combinatie is belangrijk. Een snelle zeiltijd en en slecht journaal zal nooit tot de overwinning leiden. Andersom trouwens ook niet.

Het is een tocht die appelleert aan inzicht, doorzettingsvermogen, discipline en zelfdiscipline, aan opofferingsgezindheid, aan eerlijkheid, initiatieven nemen, creatief zijn en natuurlijk goed zeemanschap. Maar het is ook deel uit maken van een groep enthousiaste zeilers die woensdag 29 april tijdens de briefing hun instructies krijgen, elkaar tijdens de tocht in de gaten houden en na afloop hun ervaringen onder het genot van wat (non)alcoholica uitwisselen.

In de week na de strijd beoordelen de deelnemers in een aantal groepen de journaals van hun medestrijders/concurrenten.

Niet alleen mannen
Ongeveer twee weken na de wedstrijd vindt de prijsuitreiking plaats in het clubhuis van de Watersportvereniging Hellevoetsluis. Tijdens de maaltijd (captainsdiner) kunnen de dan al of niet opgesmukte verhalen van de Twin-Handed uitgewisseld worden.

Denk niet dat deze tocht een aangelegenheid is voor alleen mannen, integendeel. Steeds meer vrouwen nemen deel aan dit evenement en doen niets onder voor hun mannelijke collega's. Of ze nu schipper, maat of beiden zijn. Er is al een 'vrouwenschip' als eerste geëindigd.

Tijdens de tocht wordt er gebruik gemaakt van een online plaatsbepalingssysteem zodat je kunt waarnemen waar de concurrenten zich bevinden. 

Als al deze ingrediënten je aanspreken, is deze tocht een must!

Genoeg redenen om je op te geven voor deze uitdagende tocht.

Inschrijven & informatie
Als je wilt inschrijven doe dat dan snel. De tocht kent een gelimiteerd aantal van 25 deelnemers.
Het inschrijfgeld bedraagt 40,00 euro. Daarbij is inbegrepen de maaltijd voor de schipper en zijn maat tijdens de prijsuitreiking.

Voor hen die nu de kriebels krijgen, vul het bijgaand inschrijfformulier in en stuur dat voor 15 april op.

Willem Houtman  0181 314871 of 0617049393
René Vervoort     0181 483540   
Ċ
Webredactie WVH,
22 jan. 2015 11:38
Comments