Nieuws & archief‎ > ‎Nieuws‎ > ‎

Nieuwsarchief

Procedure ligplaatstoedeling

Geplaatst 7 jan. 2012 02:56 door Bas Leenders   [ 17 mei 2012 03:29 bijgewerkt door Christianne Colaris ]

Tijdens de laatste ALV in oktober ’07 werd tijdens de rondvraag de vraag gesteld om in het Grommertje te verduidelijken hoe de wachtlijsten worden afgewerkt.

In artikel 31 van het Huishoudelijk Reglement staat het aanvragen/toewijzen van een ligplaats geregeld. In dat artikel, sub e, staat: indien alle ligplaatsen zijn uitgegeven houdt het bestuur een wachtlijst bij, rekening houdend met de datum van binnenkomst.

Dit is de enige zinsnede in de reglementen waarin gesproken wordt over een wachtlijst, maar zegt natuurlijk niets over het praktisch omgaan met een wachtlijst. Het praktisch werken met de wachtlijst komt voort uit genomen bestuursbesluiten daarover. De nadere procedure rond ligplaatstoewijzing kunt u hier inzien.

Wifi internet op de heliushaven!

Geplaatst 7 jan. 2012 02:53 door Bas Leenders   [ 17 mei 2012 03:30 bijgewerkt door Christianne Colaris ]

Vanaf 17 januari 2009 is de Wifi-verbinding sterker gemaakt. Vorig jaar hebben we het geprobeerd met een standaard access-point, maar veel verder dan de eerste boxen kwamen we niet. Nu staat er een professionele "campingzender". De verbinding is getest en we zijn erg tevreden over het resultaat. Op het parkeerterrein van de vuurtoren hadden we nog steeds 4 van de 5 streepjes verbinding! Naar de Haringvlietdam rijden om het daar te testen was net wat overdreven... 

Aan boord werkte de verbinding ook prima. De PC op de kuiptafel zetten, net boven de waterlijn, was wat veel gevraagd, maar op steigerhoogte is de ontvangst 5 op 5. Wellicht is dit voor echte internetters nog op te lossen door een losse antenne aan de pc te hangen. Die losse antenne kun je dan op het dek zetten.

De toegangscode is te verkrijgen bij de havenmeester, voor leden en passanten. 

Uiteraard bent u als geregistreerd lid sneller: Op het ledengedeelte van deze site kunt u het wachtwoord ook vinden. Het wachtwoord zal regelmatig worden gewijzigd. Kijk hiervoor op de site of bij de havenmeester!

1-2 of 2