Nieuws & archief‎ > ‎Nieuws‎ > ‎

Workshop 'Moderne Splitstechnieken en Materiaalkeuze': 16 maart

Geplaatst 7 mrt. 2014 00:08 door Webredactie WVH   [ 25 mrt. 2014 01:19 bijgewerkt ]
De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van touwwerk (lijnen). Met het enorme aanbod aan lijnen is het voor veel watersporters lastig om de juiste keuze te maken. Om de optimale prestatie uit een lijn te halen, is het maken van de juiste touwsplits essentieel. Veel watersporters kunnen een oogsplits maken in een geslagen lijn, maar met gevlochten lijnen?


Jan-Willem Polman van de Lijnenspecialist leidt de workshop “moderne splitstechnieken en materiaalkeuze”. Eerst zal hij een overzicht geven van de diverse kunststoffen en constructies die gebruikt worden voor de productie van touwwerk. Ook legt hij uit welke lijnen het beste kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Al snel gaan we zelf aan de slag met splitspennen en diverse soorten lijnen.

Twee tot drie van de volgende splitsen zullen worden geoefend, afhankelijk van de keuze van de deelnemers:
  • Splits voor polyester dubbel gevlochten lijnen;
  • Splits voor dubbel gevlochten lijn met een Dyneema kern (kern in kern splits);
  • Maken van Dyneema softshackles;
  • Splitsen van enkelvoudig gevlochten Dyneema lijnen;
  • Verjongen van een dubbel gevlochten lijn met een Dyneema kern.
Het doel is dat u na deze workshop beter begrijpt welk materiaal te kiezen voor welke lijnen aan boord én zelf de geoefende touwsplitsen kunt toepassen. U krijgt na de workshop een instructieboekje mee naar huis. Oefenmateriaal en splitsgereedschap wordt tijdens de workshop ter beschikking gesteld.

ZONDAG 16 MAART van 13.30 tot ca 16.30 in het clubhuis

Instructiefilms splitsen
[update 25/3]
Na de leuke en succesvolle workshop willen we graag de link naar de handige  instructiefilms van de Lijnenspecialist delen. Je vind ze allemaal op hun website:
www.lijnenspecialist.nl/splitsen/instructiefilms-splitsen

Softshackle - Lijnenspecialist instructiefilm


Comments