Havenzaken‎ > ‎Kanaalhaven‎ > ‎

Bouwverslag

Bouwverslag nieuwe haven WVH in het Kanaal door Voorne

Op 16 mei werden als eerste de ijzeren fundatie-palen voor de ondersteuningsconstructie geheid. Op deze negen palen werden de ijzeren balken gemonteerd als basis voor de constructie waarop het platform komt voor de toegang tot de haven en waar ook de sanitair- en de kantoor/werkplaatsunit geplaatst worden.

Aansluitend is het hout voor het loopplatform, handrelingen en toegangsbrug afgeleverd op de bouwplaats en kon de timmerman gaan beginnen. Een tegenslag was de ontdekking op maandagmorgen de 6e juni dat een groot gedeelte van het hout gestolen was. Aangifte bij de politie en nieuw hout bestellen om de bouw zo min mogelijk vertraging te laten oplopen. 
Gelukkig werd de volgende dag het nieuwe hout afgeleverd en kon de timmerman weer aan de slag en op 8 juni is het platform zover klaar dat de units geplaatst kunnen worden en alleen de toegangsbrug nog gemaakt moet worden.

Woensdag 15 juni worden de beide units afgeleverd en geplaatst.

De steigerbouw verloopt ook voorspoedig, in week 23 is de loopsteiger uitgemeten en zijn de verankeringspalen geslagen en de vingerpieren afgeleverd . Afgelopen week is men begonnen met het plaatsen van de vingerpieren zodat de contouren van onze nieuwe haven steeds beter zichtbaar worden.

In week 25 zal de aannemer de afmeerpalen heien en zal het steigergedeelte eind van die week zo goed als klaar zijn.

In de navolgende weken zullen de leidingen en kabels ingegraven worden en zal de technische installatie geplaatst worden. 
De toegangsbrug en het hekwerk met toegangspoort zullen ook zo spoedig mogelijk aangebracht en als de werkzaamheden zoals nu volgens planning blijven verlopen zal de haven begin augustus in gebruik genomen kan worden.

   
  


In het najaar zullen we in zelfwerkzaamheid nog de nodige werkzaamheden moeten verrichten zoals plaatsen extra lantarenpalen, vlaggenmasten, inrichten werkplaats en kantoor en wat er verder nog bedacht wordt.

Video's


Overzicht vanaf het terras


Overzicht vanaf de steiger


Electriciteit en veiligheid


Het havenkantoor


De WC'sDe nieuwe doucheruimte