Nieuwtjes

TERUG
vrijdag 8 september 2017 |
Tour,  |
Tristan |

Diepgang testen in Ooltgensplaat

Heeft u wel eens van “Ooltgensplaat” gehoord ? Dat is het haventje recht tegenover de uitgang van de Volkerrak sluis zuidzijde. Vanwege vroegere ervaring altijd gedacht dat je er met mijn 1,95 diepgang niet naar binnen kon. Verleden jaar had iemand tegen mij gezegd dat het was uitgebaggerd, maar er was niet van gekomen om er naar toe te gaan.

In voorjaar 2007 kwamen wij terug uit zeeland en we wilden voor anker gaan in de kom voor de sluis. Bij het langs varen van Ooltgensplaat, toch eens besloten om naar binnen te gaan. Via de aangegeven betonning en het midden van de geul naar binnen gevaren. Heel zachtjes gevaren tot aan het sluisje wat in de ingang zit.


Daar ik een sluisdrempel syndroom heb, hebben we de sluis-drempel handmatig gepasseerd, maar de diepgang onder de kiel bleef goed.


Na passeren van de sluis rustig het kanaal ingevaren tot aan het dorpje. Aan het einde van het kanaal kom je in een zwaaikom met een afmeer kade. Na een prettig ontvangst door de haven meester Gijs Oomen, afgemeerd aan deze kade. Haven meester Gijs Oomen is een oud Hellevoeter die de rust heeft opgezocht en bij zijn dochter in het dorp is gaan wonen.


Aan de kade staan huisjes en oude pakhuisjes. Het is een rustig dorpje vergelijkbaar met stad a/h haringvliet. Na een wandeling door het dorp, de maaltijd klaargemaakt en rustig in de kuip gegeten. Na een belletje met vriend Rob is deze met de auto naar Ooltgensplaat gekomen, en hebben we heerlijk in de kuip, uit de wind een borrel genomen op Ooltgensplaat.


Dus mocht u denken, ik kan daar niet naar binnen met 1,90, ga gerust naar binnen en u vind dezelfde rust als wij en doe de groeten aan de havenmeester van het zeilschip "Mar Le Mar".


Mary en Lex Kraaijeveld

Voeg een beoordeling toe voor deze reactie

Categorie├źn

Over dit blog

Op deze pagina proberen we all het nieuws rondom WVH bij te houden.

Voornamelijk voor ons zelf maar uiteraard ook om anderen te laten mee genieten van alle prachtige tochten en races.

Reacties en andere toevoegingen worden vanzelfsprekend bijzonder gewaardeerd.