ENDENL

Nieuwtjes

Blogcategorieën

Terug
Saturday 27 November 2021 |
|
Olgerik

Gevraagd, een nieuwe start voor de tuinploeg.

Gevraagd, een nieuwe start voor de tuinploeg.

Wat valt op wanneer je het terrein van WVH op komt? Natuurlijk hoeveel auto s er staan dus hoeveel boten gebruikt worden.  En ja, waar komt de wind vandaan.
Maar gelukkig valt het ook op wanneer er weer veel bloeiende planten en struiken het terrein opfleuren. Dat is grotendeels het werk geweest van de tuinploeg, bestaande uit Lea Duchateau, Jan Dekker en Marijke Roodenburg. Met een klein budget van de vereniging en veel eigen stekjes is in 2012 een start gemaakt met wat kleine projecten rond het anker en bij het clubhuis. Het grote werk werd door een hovenier gedaan en door de mensen van de Zelfwerkzaamheid.
Bij het clubhuis werden in het voorjaar de potten gevuld en ook de entree van het terrein werd aangepakt. Gelukkig konden we vaak rekenen op hulp van de havenmeesters (en hun partners) bij het water geven van de nieuwe aanplant wat vooral in de droge zomers hard nodig was. De bomen langs de weg werden gesnoeid en er kwam nieuwe aanplant.
Het was ook een leer periode. Zo werd de Campanula al snel voer voor de konijnen en geplante bollen verdwenen spoorloos.
Tussen de werkzaamheden door werd er koffie gedronken bij de havenmeesters en plannen gemaakt. Doel is altijd geweest om het haventerrein er aantrekkelijk uit te laten zien met zo min mogelijk onderhoud en waar mogelijk beschutting voor de boten in de wintermaanden. Zoiets kost tijd.
We kijken terug op een mooi resultaat gezien de vele complimenten die we mochten ontvangen.
Het afgelopen jaar stonden er bij het havenkantoor regelmatig wat stekjes en andere leuke kleine cadeautjes. De opbrengst hiervan was bedoeld voor de aanschaf van een Jubileum Boom die deze winter geplaatst gaat worden. Het jubileum zelf hebben we niet kunnen vieren helaas maar op deze manier wordt toch aandacht gegeven aan het 50 jarig bestaan van WVHELLEVOETSLUIS.
En nu, hoe verder. De huidige leden van de tuinploeg gaan er om diverse redenen mee stoppen en hopen dat zich opvolgers zullen melden.

Voor ons was het een mooie periode.

Groet van De Tuinploeg.