ENDENL

Nieuwtjes

Blogcategorieën

Terug
Saturday 27 November 2021 |
|
Olgerik

Oostelijk havenlicht

Nieuw oostelijk havenlicht 

Sinds 23 november j.l. beschikt de Heliushaven in Hellevoetsluis weer over een oostelijk (groen) havenlicht. Volgens sommigen is het wel 10 jaar geleden, dat de oude lichtopstand op de kop van de oostelijke havendam de geest gaf, dit als gevolg van het verzakken van de deze dam. De opstand was gekanteld en vervolgens was
de stroomkabel geknapt.

Deze zomer hebben de gezamenlijke gebruikers van de Heliushaven, Marina Cape Helius, WSV Haringvliet, WSV Helius en WV Hellevoetsluis, waarbij de laatste als penvoerder optrad, een lokale aannemer, Sterk in Waterwerk, opdracht gegeven, weer een havenlicht te installeren.

In plaats van een lichtopstand op de kop van de haven is een stalen buispaal aan de teen van het havenhoofd geslagen. Met gebruikmaking van de gerenoveerde top van het oude havenlicht is op de paal een op een zonnecel en accu werkend licht gemonteerd.

Dat we er lang plezier van mogen hebben!