ENDENL

Nieuwtjes

Blogcategorieën

Terug
Friday 5 November 2021 |
|
Olgerik

Werkzaamheden sluis kanaal door Voorne

De brug bij de sluis naar het Kanaal door Voorne wordt gerenoveerd en is gesloten van 24/1/2022 tot 19/3/2022. Voor wie dat wil is er een alternatieve winterplek in de Heliushaven.

In 2022 vindt er groot onderhoud plaats aan de brug en de sluis in het Kanaal door Voorne. 
Wat gaan we precies doen?

  • De val (in de volksmond brugdek genoemd) van de brug wordt gerenoveerd. Dit houdt in dat de bestaande val wordt verwijderd. Daarna wordt deze in de werkplaats gerenoveerd en daarna teruggeplaatst. Dit is nodig omdat de houten delen aan vervanging toe zijn en er te veel roestvorming op de stalen delen is ontstaan.
  • De hydraulische installatie van de sluis wordt vervangen en de cilinderstangen die de deuren openen en sluiten worden gereviseerd. Dit is nodig om de werking van de sluisdeuren in de komende jaren te kunnen garanderen.

Wanneer doen we dit?

De werkzaamheden vinden plaats tussen maandag 24 januari 2022 en zaterdag 19 maart 2022.

Wat betekent dit voor u?

In de bovengenoemde periode is de sluis gestremd. Dit betekent dat u in die periode de kanaalhaven niet kunt invaren of uitvaren. Ook kunt u geen gebruik maken van de brug. Voor de voetgangers wordt er een overgang gemaakt over de sluisdeur. Het overige verkeer wordt omgeleid via alternatieve routes.