ENDENL

Nieuwtjes

Blogcategorieën

Terug
Thursday 27 January 2022 |
|
Olgerik

Verslag Comm. Zelfwerkzaamheid 2021

Verslag 2021

Het jaar 2021 was, net als 2020, een lastig jaar voor zelfwerkzaamheid vanwege de lockdowns. Het hele voorjaar en een deel van de zomer kon er niet gewerkt worden. In het najaar is geprobeerd, om dat zoveel mogelijk in te halen. In 15 i.p.v. 20 zaterdagen is toch bijna iedereen, die geacht werd dit jaar zelfwerkzaamheid te doen, aan het werk geweest.

Daardoor hebben we in elk geval de wifi-installatie vrijwel geheel kunnen aanbrengen. De afspraak met de leverancier kan worden gemaakt om alle kabel te aansluiten en de installatie in bedrijf te stellen.

De jeugdzeilcontainers zijn helemaal gereed gekomen, inclusief het buitenschilderwerk. Tegelijk hiermee is ook verlichting in de winterbergingscontainers aangelegd. De groene winterbergingscontainer is ook geschikt gemaakt als stalling voor de dit jaar aangeschafte vorktruck. Ook het groen langs de straat en aan de binnenzijde van het hek zijn weer gesnoeid.

Helaas is er voor de vertrekkende Lea Duchateau, die er met Marijke Roodenburg en Jan Dekker voor zorg droeg, dat het siergroen er altijd schitterend bijstond, nog geen opvolger gevonden. Wie voelt zich geroepen om clubhovenier te worden? Zelfwerkzaamheid zal met genoegen op de 20 zaterdagen, dat er gewerkt wordt, zijn/haar opdrachten uitvoeren.

Naast alle routineklussen, zoals steigers boenen, paalkoppen schilderen en  terrein schoon houden is een aanvang gemaakt met de renovatie van de steiger van de dwarswal.

Recent heeft het toegangshek een nieuw besturingssysteem gekregen omdat het oude te storingsgevoelig bleek te zijn en omdat de openings- en sluitingstijden niet gemakkelijk aan te passen waren. Het hek is nog op de gebruikelijke manier te openen, maar binnenkort komt een nieuwe bedieningsinstructie uit.

In de bezetting van de voorlieden is een flink aantal wijzigingen geweest, maar we zijn aardig op sterkte gebleven dankzij nieuwe instroom.  Enige verder uitbreiding is nog wel gewenst.

Tenslotte is er een wijziging in de taakverdeling van ZWH gekomen n.a.v. het naderende vertrek van Krijn van Pelt als bestuurslid. Zijn taken voor de elektrische zaken zal Ton Maat overnemen, maar Krijn zal op de achtergrond  voor de zwh beschikbaar blijven.  Verder hebben Hans van de Broek voor de Heliushaven en Leen van Oudheusden voor de Kanaalhaven de directe zorg op zich genomen.

Voorzitter Commissie Zelfwerkzaamheid.
Cor Winde