Evenementen

Avondwedstrijden West/Hellevoetsluis

Datum: dinsdag 8 mei 2018
This event recurs
This event recurs wekelijks until 11 jun 2018 to a maximum of 5 times

De laatste jaren waren er steeds 4 avondwedstrijden gevolgd door één avond duo handed. Dit gaan we dit jaar wijzigen, er worden 5 avondwedstrijden georganiseerd, waarvan de laatste een pursuit zal zijn!!

Pursuit
De eerste 4 avonden wordt rond de klok van half acht gestart, in 2 startgroepen, maar de 5e avond zal er voor ieder schip een persoonlijke starttijd. Tijdens de laatste avond krijgt u visueel de achterstand te zien t.o.v. uw concurrenten. De uitdaging is de rest voor te blijven, of de eerder gestarte schepen in te halen.

Er wordt gezeild tot een vooraf gestelde eindtijd. De boei die na de eindtijd volgt is de finishlijn, In tegenstelling tot alle andere avonden zal het startschip niet voor anker liggen! De boei die het beste de eindtijd benadert geldt voor alle schepen. Voor alle schepen geldt doorzeilen naar de boei, dan bent u gefinished!! Bij een correct pursuit zal 80% van de schepen kort op elkaar finishen.

Waarom de laatste avond een pursuit? Graag willen wij experimenteren om het zeilen aantrekkelijker te maken. Ja we weten dat er altijd situaties denkbaar zijn dat, of het gezamenlijk starten, of pursuitzeilen voor- of nadelen heeft.

Voor de wedstrijdzeilers, die houden van scherp start, zal die 5e avond niet aan zijn trekken komen, of toch wel... De afstand naar hun opponenten is nu gevisualiseerd en geloof me, er wordt 2x zo hard gewerkt, en aanvallender gezeild!! Een ander voordeel is dat als organiserend comité de eindtijd goed is te bepalen. Voor het comité is het een uitdaging dit voor 2 klasses te organiseren!

Schrijf je in bij haringvlietwedstrijden.nl.

Locatie: Heliushaven Hellevoetsluis


Kerstdiner

Clubhuis - zaterdag 15 december 2018

Nieuwjaarsborrel

Clubhuis - zondag 6 januari 2019

Veiligheid aan boord

Clubhuis - zondag 27 januari 2019

EHBO - Eerste hulp aan boord

Clubhuis - zondag 17 februari 2019

Informatie
Evenementencommissie

Postbus 65

3220 AB Hellevoetsluis

Telefoon: +31 181 315 868

evenementen@wvhellevoetsluis.nl