Evenementen

Watersportmanifestatie Jeugd

Datum: donderdag 19 maart 2020

Hellevoetsluis – Een team jeugdzeilers van het Haringvliet gaat komend voorjaar een grote Informatiemarkt voor jongeren van 7 tot 25 jaar organiseren over alle watersportactiviteiten in en rond Hellevoetsluis.

 
Op 19 maart zullen in het Theater de Twee Hondjes vele watersportorganisaties in Hellevoetsluis hun programma's presenteren. Op het voorplein kan kennisgemaakt worden met allerlei typen jeugdboten en watersportactiviteiten. In het avondprogramma zal wereldomzeilster Laura Dekker haar toekomstplannen ontvouwen.

Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang tot de informatiemarkt en het gevarieerde avondprogramma. Het wordt een programma voor jongeren, door jongeren: het jeugdzeilteam wil in samenwerking met Jongerenwerk Dock uit Hellevoetsluis alle scholen enthousiasmeren om met de bovenbouw-klassen 's middags een bezoek te brengen aan de jeugdboten-expo en de informatiemarkt bij Theater de Twee Hondjes binnen de vesting Hellevoetsluis. Dit initiatief van Youth Sailing Foundation, WSV Haringvliet en Jeugdzeilers van het Haringvliet wordt vanuit de Gemeente Hellevoetsluis ondersteund door de Stichting Promotie Hellevoetsluis. De expo omvat alle typen activiteiten, van catamarans tot sloepen van het Zeekadetkorps Hellevoetsluis en Scouting Hellevoetsluis, ook de snelle reddingRIB's van de KNRM en de Reddingdienst zullen te bewonderen zijn. De schooljeugd kan zelf ervaren hoe het voelt om in een jeugd-Optimist of RS Feva te zitten, of een duikuitrusting aan te trekken.

Vanaf 19.00 u wordt in de grote zaal van het theater voor de oudere jeugd vanaf 12 jaar een afwisselend programma gepresenteerd met film, muziek en zeeverhalen-vertellers. De hoofdspreker is Laura Dekker, die enkele jaren geleden als jongste solo-zeilster rond de wereld is gevaren. Zij zal haar nieuwe project 'oceaanzeilen met jongeren' presenteren.

Locatie: Heliushaven Hellevoetsluis


Start Jeugdzeilen

Jeugd - zaterdag 14 maart 2020

Watersportmanifestatie Jeugd

Jeugd - donderdag 19 maart 2020

Locatie: Theater de Twee Hondjes Hellevoetsluis

Opening seizoen

Clubhuis - zaterdag 28 maart 2020

Lesdag 2 jeugdzeilen

Jeugd - zondag 5 april 2020

Single handed race

Race - zaterdag 11 april 2020

Algemene Leden Vergadering

Clubhuis - vrijdag 17 april 2020

72uurs Duo Handed

Race - donderdag 30 april 2020 t/m zondag 3 mei 2020

Avondwedstrijd

Race - dinsdag 5 mei 2020

Lesdag 3 jeugdzeilen

Jeugd - zondag 10 mei 2020

Avondwedstrijd

Race - dinsdag 12 mei 2020

 

 

Informatie
Evenementencommissie

Postbus 65

3220 AB Hellevoetsluis

Telefoon: +31 181 315 868

evenementen@wvhellevoetsluis.nl